Referenser

Vad tycker mina klienter och coachees om mig som lektör? Hur har jag varit till hjälp?

: : :

”I min skrivarprocess har jag haft stor hjälp av Anna-Carin. Hon har kommit att bli min bästa kritiker och jag tar till mig det hon har att säga fullkomligt. Istället för att komma med pekpinnar och bakläxor så för vi en diskussion om texten, skrivartekniken och åt vilket håll texten kommer att utvecklas.

Hon ser psykologiska markörer där jag inte visste att det fanns några och det är oerhört intressant att diskutera arketyper, karaktärers försvarsmekanismer och beteenden. […] När jag stöter på ett problem i texten, eller har svårt att hantera en karaktär eller scen så kan jag lita på att Anna-Carin kan komma med en lösning på problemet genom att dels hjälpa mig med det skrivartekniska, men också analysera varför jag upplever det som ett problem överhuvudtaget. […] Det synsätt hon har på skrivandet och dess terapeutiska inslag har hjälpt mig oerhört och utan henne hade inte mitt manus varit det samma.”

/Linda Börjesson, elev på Sörängens skrivarlinje åk2 09/10.

”AC kan konsten att ställa de rätta frågorna, sådana som får mig att komma tillbaka till min text med fräscha infallsvinklar, ny inspiration och en oemotståndlig skrivlust. Hon är knivskarp, prestigelös och stundtals befriande galen. Garanterat ett lyft för ditt skrivande!”

/Elisabeth Lahti, coachee Sitges 2008

”Jag har haft stor nytta av din hjälp, ditt arbete som författarcoach under veckan i Sevilla, 2008. Det kändes som att jag utvecklades både som skribent och som människa under våra samtal i Sevilla. Det kanske inte är så konstigt förstås, eftersom du både är utbildad skrivarpedagog och psykosyntesterapeut *  🙂 Tack Anna-Carin!”

/Annika Eliasson, coachee Sevilla 2008

”Vi satt i en villa i Spanien. Ljuset var en aning dämpat i rummet, men ute sken solen. Hämmad är ordet för hur jag kände mig: vill skriva, vill säga saker — men vem skulle bry sig. ”Skriv utan att lyfta pennan” sa AC med allvarlig blick. Jag vägrade. Fast det sa jag inte. Nu har det gått ett halvår. Mycket har hänt och det mesta är glömt. Det där korta ögonblicket den där eftermiddagen högt uppe på ett berg med Medelhavet utanför har dock legat och gnagt, och alltså stannat kvar. Inte lyfta pennan! Ja, va fan! Har hon sagt det så. Det blev drygt 7 000 bokstäver utan en enda återblick. I vanliga fall skriver jag inte ens en mening utan att läsa den och ändra. När jag så småningom ändå lyfte pennan var det spännande att läsa något som faktiskt blivit en hel historia och som jag inte hade riktig kontroll över. Jorå, lite tempus, stavfel, några strykningar — men jag hade nog inte kunnat skriva detta med min vanliga kritiska eftertanke.

Det var läskigt att knuffa bort den griniga gubben på axeln, men jag är glad för att jag gjorde det. Nu återstår bara att kasta ut honom ur huset.”

/Göran Jonsson, coachee Sitges 2008

Ett så tummat, fläckat och begagnat dokument, som utskriften av ditt lektörsomdöme, har väl sällan skådats! (Jag skulle nästa vilja spara det som ett tidsdokument: ”från den tidiga Vera Dettmann”!!!)  Det är understruket och överstruket i olika neonfärger, kommenterat i kanterna, tillägg, utropstecken, frågetecken (många, alla uträtade nu), pilar hit och dit, nya sidhänvisningar eftersom manussidorna ändrades, och somligt helt oläsligt – hoppas det inte var ngt viktigt. Med andra ord; jag har haft stor användning av din utförliga och omfattande respons. Och jag kommer att använda den igen i sommar, då jag ska ta långledigt och ”inte göra nåt”, dvs. inte resa bort mer än nga dar i sänder. Bara skriva, skriva, skriva.

/Vera Dettman, lektörskund 2009

”Några underbara dagar i Sevilla, gav du respons på ‘Snö en solig juninatt.’ Du gav mig nya idéer och infallsvinklar, som jag har haft nytta av. Där jag kört fast, gjorde du mig uppmärksam på att jag kunde göra si eller så istället. Du lyssnade alltid uppmärksamt, och var väl förberedd. Framförallt var du hela tiden positiv och peppade mig! Det känns som om jag VET hur jag ska gå vidare.”

/ Maria Burman, coachee i Sevilla 2008

”Collin is fast and furious! With A-C språkdraget fullt påslaget! Fick ovärderlig o snabb hjälp. Med personlig touch dessutom. Kunnig, effektiv o begriplig. Collin – the best a man can get!”
:-) /Björn Calander, lektörskund 2008

* (psykosyntesterapeut under utbildning)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s