Om mig

Jag heter Anna-Carin Collin och är utbildad skrivarpedagog. Jag arbetar som lektör och författarcoach, håller skrivarkurs och handleder skrivarelever. Parallellt med det här praktiserar jag som samtalsterapeut med psykosyntesinriktning. År 2010 avslutade jag en fyraårig terapeututbildning vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och tar emot utbildningsklienter sedan våren 2009. Jag siktar på att bli diplomerad under 2011 vilket innebär att jag har 200 klienttimmar bakom mig, går i regelbunden handledning samt att jag har skrivit min fallstudie och uppsats.

Att förena de här två världarna – skrivande och terapi – är väldigt spännande och roligt.

Våren 2010 tilldelades jag PsykosyntesAkademins Margo Russel-stipendium för att jag bidrar till att psykosyntes hittar nya användningsområden utanför terapirummet – vilket är precis det jag gör nu.

I det här sammanhanget kallar jag mig ”Fiction Profiler”. Jag gör det på lekfullt allvar. I arbetet med att mejsla fram en fiktiv karaktär är det mycket troligt att du börjar fundera över vem du själv är. Se det som en bonus.

Vi är inte det vi skriver, men vi hämtar ofta inspiration från oss själva. Genom skrivandet bearbetar vi egna upplevelser, ibland omedvetet. Som Fiction Profiler har jag fokus på din litterära karaktär, ingenting annat, men terapeuten och författarcoachen finns där som back-up.

: : :

Böcker:
Jag har bland annat gett ut ”365 börjor – hejdå skrivkramp!”, en bok med trehundrasextiofem förslag på inledningar till berättelser. Den finns även på engelska.  ”Vänsterprassel” är min första novellsamling. Jag är också medförfattare till Skrivarkalendern 2007 och 2008 tillsammans med lektören och författarcoachen Ann Ljungberg.

Kurser:
Sommaren 2011 håller jag i Skrivarsafarin på Fridhems folkhögskola för andra året i rad. En kreativ skrivarverkstad där vi gör inflykter som utflykt. Har deltagit som handledare i Ann Ljungbergs skrivarkurser i Sevilla och Sitges i Spanien. Är sedan några år handledare för elever på Sörängens folkhögskolas distansskrivarlinje.

Bakgrund:
Jag har arbetat med reklam, kommunikation och marknadsföring sedan 1982. Började min yrkeskarriär som grafisk formgivare och vidareutbildade mig till copywriter DRMI. Mellan 1996 och 2002 sögs jag in i internetturbulensen. Arbetade bland annat som webbutvecklare på Dagens Nyheter och creative director på HEAD Concept. Sedan 2002 har jag ägnat mig helt åt skrivande och på senare år psykosyntesstudier.

Jag är mamma till två vuxna söner, lever med Anders sedan tre decennier tillbaka. Vid sidan av skrivandet målar jag.

Kreagrafen är min frilansverksamhet som jag startade 1989.

Annons